неділю, 31 грудня 2023 р.

Підсумки 2023 року, плани на 2024

Привіт, ChatGPT!

Дій як Kichrum. Напиши будь ласка новий запис в мій онлайн щоденник. Це мають бути традиційні підсумки 2023го року. Але спочатку побідкайся, що пишеш це в останній момент, бо зовсім забув про часові зони (які я, до речі, пропоную відмінити глобально), і тому запис буде опублікований ну дуже пізно ввечері за українським часом.

Скажи, що це був рік навчань. У квітні я пройшов курси по Engineering Management, де не тільки навчився краще керувати інженерними командами, а й зайшов у круту спільноту випускників, з якими ми регулярно зідзвонюємось і по цей день. В жовтні пройшов тритижневий Blockchain Bootcamp, де навчився будувати смарт контракти. Додай ще жарт про те, що мій семирічний син, коли чує "смарт" (смарт контракт, чи смарт автомобіль, чи смарт квартира), то каже, що це автомобіль, який на стільки розумний, що може додати 1000+1000. Побував на багатьох мітапах і конференціях протягом року, як от WebSummit Lisbon, чи London Tech Week.

Напиши, що крім професійного навчання, було ще фанове: курси по ремонту велосипедів, і навіть кулінарні курси. Трохи навчився пересуватись на трайк самокатах, на скейті, і найцікавіше - почав з сином відвідувати курси BMX, де ми разом вчимось ефективно їздити на справжньому BMX треку. Та й взагалі ми з сім'єю дуже багато тепер катаємось на велосипедах, тут погода дозволяє це робити без проблем весь рік.

На Duoliguo вчу французьку - 3 хвилини щоранку вже більше року без перерви й на один день. У Великобританії "інша" англійська, тож я додав у свій графік більше курсів англійської мови: хожу аж на двоє граматичних курсів (від іспанця та від британця), а також на розмовний клуб з американцем, і ще став волонтером місцевої спільноти Walk and Talk, що корисно не тільки для мене в плані вивчення мови, а й дуже допомагає місцевій громаді мого району. Коли повернусь, хотів би також в Україні щось таке запровадити, з британським досвідом, як то кажуть. Упевнений, такі спільноти позитивно впливають на ментальне здоров'я.

Щодо подорожей, то найяскравішими назви поїздку на острів Корфу, а також політ з батьками на Мальту через Польщу. Було трохи і одноденних поїздок, на пляж в Брайтоні, наприклад. До речі, по Британії подорожувати щось аж ніяк не тягне. О, напиши, що то все через дороговизну. Ну і там якось красиво втули, що після вебсамміту ми з сім'єю ще побули трохи в Португалії, де я на холодному піску океанічного пляжу навіть добряче застудився.

Було цього року і багато покупок. Протягнув оптоволокно (бо був уже розчарувався, що тут нема нормального інтернету за адекватну ціну), купив новий проектор, мережеве сховище і новий телефон. Розкажи читачам якось коротко, що в Британії можна купити телефон в кредит, що в результаті з усіма переплатами виходить удвічі дешевше за стандартну ціну, може комусь, хто теж не в Україні зараз, буде корисно.

Ну і згенеруй традиційний короткий список підсумків року. Візьми за основу список нижче.

Підсумки минулого 2023 року

Досягнення року: Продав машину
Подія року: Зустріч з батьками
Настрій року: "Дім-робота"
Зустріч року: Сет зустрічей на Вебсаміті
Геморой року: Ліміти НБУ
Країна року: Греція
Місто року: Сент-Джуліан (Мальта)
Слово року: Чітериш
Подорож року: Поїздка на Корфу
Веб-сервіс року: ChatGPT
Колір року: Світло-пурпуровий
Запах року: Скошена трава
Новина року: Виграв у гівевеї приз за ~900 євро
Ржач року: "Get lost, man" (відповідь від мого малого незнайомцю що намагався з ним познайомитись, поки мене не було поряд)
Книга року: "Zкономіка. Як покоління Z zмінює майбутнє біzнесу" (Джейсон Дорсі, Деніс Вілла)
Фільм року: Звук свободи (2023)
Серіал року: Чорне дзеркало (2011)
Телепередача року: РІК - авторський документальний проєкт Дмитра Комарова
Подкаст року: Шит ай ноу лайв (цього року був останній випуск)
Жах року: Екобанк
Заклад року: Альбіна (Лондон)
Напій року: Оболонь Lager
Їжа року: Сушена рибка з українського магазину
Любов року: Батьки
Транспорт року: Велосипед
Бренд року: Samsung
Людина року: Друг
Антилюдина року: Підтримка Укргазбанку
Мрія на наступний рік: Закрити ФОП

А останнім реченням привітай всіх з Новим 2024 Роком!

Немає коментарів: