суботу, 31 грудня 2022 р.

Підсумки 2022 року, плани на 2023

Привіт, мій останній читач!

Це перший пост в бложику українською (крім цитатника), бо я, моя сім'я, більшість родичів, друзів і знайомих перейшли на українську мову з відомих усім причин. Я думав: якою мовою писати наступний пост? Але зваживши всі за і проти, я таки поки ще не готовий писати повноцінно і швидко англійською, хоч раніше вже й бували пробні пости, тому вибір залишився тільки за рідною мовою.

В Україні війна, все херово у всіх і кругом - і все через одного бункерного виродка. Та мій блог не про це, а про моє життя. Тож вибачай, що я не буду розкривати тут глобальні теми, а натомість напишу пост про особисте, про мій рік і мої плани, хоч тобі то й не цікаво. ;)

2022-й рік почався фантастично - на Балі. Ми виїхали туди у грудні 2021-го на зимівлю - суто на пару місяців, і планували повертатись найпізніше на початку березня. З того часу я не був удома, вже більше року...

А балійська зимівка була просто неймовірна! Температура повітря й води в океані +30. Двоповерхові вілли з приватними басейнами, прибиральниками. Усього 5 хвилин пішки до океану.  Суперові розваги на пляжі, кафешки, екскурсії і подорожі по острову, сусідні острови, привітні балійці. Мало туристів через ковід, і як результат все було дуже дешево. Я думав: ось, для чого я так тяжко працюю, ось, як треба жити! Коли-небудь я напишу окремий великий пост про Балі.

Вцілому, жити в Україні в цей час можливо. Але якщо ми повернемось і потім щось різко погіршиться, ми вже не матимемо можливості виїхати за межі небезпеки. Ростити дитину з ракетами над головами ми не дуже хочемо, тому повертатись додому до завершення війни ми не плануємо. Але Балі зовсім не адаптований до життя з дитиною, а сину треба вже йти до школи.

Тому в червні ми прилетіли до Польщі. Варшава перенаселена, ціни на житло захмарні (як для Польщі, адже оренда однушки там виходила фактично, як в Лондоні). Проживши там два тижні я вирішив, що залишатись у Польщі я не хочу. Натомість, Лондон - місто, де я хотів би спробувати пожити, але не уявляю, за яких умов я би міг тут опинитись. "Це саме той момент," - подумав я. Взяв, і подався на британську візу. Процес весь онлайн, максимально просто, і вже за 3 дні ми всією сім'єю отримали візи. Ще через два дні ми вже сиділи в літаку Варшава - Лондон.

Перші два місяці ми переїжджали майже щотижня в нову квартиру, поки шукали для себе ідеальний район. В більшості районів Лондона переважають певні меншини: на заході міста багато індусів, на північному заході - євреї, на півночі - пакістанці, на сході - чорні, а хотілося побільше британців кругом. =)

Зараз оселилися в затишному будинку із власним садом. Сусіди - теж українці, тож ми зробили в заборі дірку отвір, аби діти бавилися разом. Отвір достатній, щоб пролізти дитині повністю, а не те, що ти міг подумати. Син пішов у англійську школу, та ще й одразу у другий клас. Тут по віку вирішують, в який клас йти, 6 років - значить другий. А в Індонезії, до речі, - по зросту, так що тут ще по-божески. Та й навчання у школі йому і нам подобається. Немає домашки для батьків, не доводиться мені робити гербарій до ранку, поки дитина спить.

У жовтні літав до друга на Кіпр, вперше "в ролі британця" - це коли на курорті дешевше, ніж удома. Дуже дивні відчуття, чомусь хотілось залишитись.

Ну і традиційна формочка підсумків року.

Підсумки минулого 2022 року

Досягнення року: Рекорд по подорожах, жодного дня вдома за рік
Подія року: Похід у найкращий аквапарк Waterbom Bali
Настрій року: Переїзд
Зустріч року: Зустріч на Балі з колегою по GoldRoyal
Геморой року: Оренда житла
Країна року: Великобританія
Місто року: Убуд
Слово року: Байрактар
Подорож року: Поїздка на Кіпр
Веб-сервіс року: Wise
Колір року: Зелений (як парки Лондона)
Запах року: Запах Індійського океану (огидний запах солі, але ж це й не про "кращий запах")
Новина року: Повномасштабна війна в Україні
Ржач року: "2-3 тижні максимум" (використовую цю фразу в усіх естімейтах тепер)
Книга року: "Думай, як у NASA" (Озан Варол)
Фільм року: Хлопчик у смугастій піжамі (2008)
Серіал року: Шантарам (2022)
Телепередача року: Більше золота
Подкаст року: CEO Сучасності
Жах року: Війна
Заклад року: Potato Head Beach Club (Балі)
Напій року: Коктейль Zombie (там же - в Potato Head)
Їжа року: Nasi goreng (смажений рис, але по-балійськи)
Любов року: Північний Балі (Lovina)
Транспорт року: Turkish Airlines
Бренд року: Garmin
Людина року: Snack Avaldo (Герой)
Антилюдина року: пуйло
Мрія на наступний рік: Повернутися додому в мирну Україну

З Новим 2023 Роком!

Немає коментарів: